Prologue.
For she is his poet and he is her poetry - Lang Leav x
I'm home readers. last three days, aku dok dekat Pantai Tanjung Chap, Bachok. so, sekarang ni aku nak citer 'experience' aku kat sana. bertolak dalam pukul 9 lebih hari Jumaat. sampai dekat pantai, masuk dorm. besar gila bilik uhh. katil double-decker. then, tyme pembahagian kumpulan, mujur la aku and ahli2 G.A group sekali. dah peserta perempuan pun yang tu jer. hehehe. ada 3 kumpulan. kumpulan 1, diketuai oleh Fazil. kumpulan 2, diketuai oleh Talhah. and kumpulan 3 (kumpulan aku lahh), diketuai oleh NABILAH. ganas kan? well, actually tyme nak pilih ketua tuhh, semua orang tak nak, so kitaorang pilih secara 'laptalillaptailitamplum'. heheheXD and then, Nabilah yang kena, so dia KENA la jadi.:) 

and, tahu tak? tyme bunyi 'gempa bumi', kitaorang kena PUMPING. tyme first buat tue, aku menangis. yer la. buat cara salah. pastu, start la sakit sana,sakit sini. aduhhhh~ kali kedua buat, tahan sikit 'sakit' tuhh. tapi, sakit pinggang ngan perut, bertambah. sakit gila. Watif and yang lain pun sakit. hahaha. yer la. sehati sejiwa kan. 'awak sakit, saya pun sakit' :) tyme bunyi siren lak, kitaorang kena duduk and angkat tangan (buat cam nak tembak orang tu lahh). still x leh bayang? jap ehh aku upload gmbr tuhh:P

ni la 'cara' kitaorang kena buat time bunyi siren.

kenangan yang paling PAHIT sekali time kena patuk lipan. memang pahit gila-gila. memang pedih sangat time kena patuk tuhh. actually, aku boleh kena tu time nak tidur dahh. aku tidur katil atas ngan Watif, time nak baring tu la, rasa sakit belakang. pedih gitu. macam kena jarum. aku pun garu la. rasa2 x der jarum. tapi, pedih lagy. then, Watif pun tengok la belakang aku. dia pun memekik, 'Ada Lipan, Qis!' aku nihh. terjun terus dari katil uhh. memang tak sakit langsung kaki. yer la. belakang ni lagy sakit. aku menangis la. sakit sangat. time tuh dalam kul 12 lebih pagi, abg2 and kakak2 KD dok dlm meeting. nabilah pun pnggl la diorg. then, pergy klinik ngan Abang Afzan. mujur la klinik kesihatan ada. lau tak, memang kena pergy USM Kubang Kerian dahh. memang bersyukur sangat2. sampai kat klinik, kena suntik. mata aku memang bengkak gila. mujur la time tu gelap, x nampak sangat. 

yang tu la, kenangan yang paling pahit sekali. actually, dah dua kali kena patuk lipan. satu time dekat umah. and, satu lagy time dekat camp ni. aku pun x tau naper aku selalu kena. tapi, apa dia pun reason, aku kena bersabar jer la. and, memang berterima kasih sesangat kepada Abang Afzan, Kak Nadhirah, ngan Abang Omar and Nabilah :)

tyme malam kebudayaan lak, kumpulan Girls' Avenue mempersembahkan sketsa situasi semasa, tajuk 'Remaja Semakin Obses Dengan Facebook'. aku memegang watak sebagai 'Putera Danial Bin Robert' (seorang lelaki yang playboy). Nabilah jadi perempuan malang. Fatini jadi kakak Nabilah. Awatif jadi 'Mama' Nabilah. Ain ngan Pipah jadi inspektor. 

SINOPSIS CERITA 
 Nabilah berkenalan ngan Putera Danial melalui facebook. and, then diorang pun berjumpa. Putera Danial tipu Nabilah yang dia x cukup duit nak bayar kos perubatan untuk adik pompuan dia and then Nabilah pun bagy la duit sebanyak 5 ribu kat Putera Danial. selepas tu, Nabilah pun call la Putera Danial and Putera Danial pun berterus terang yang dia tipu Nabilah. then, Nabilah pun lapor la dekat 2 orang inspektor, and lastly Putera Danial pun kena ditangkap and dihukum mati dalam penjara. 

and, banyak sangat cerita aku nak kata, tapi nak tulis banyak-banyak sangat nanty x der orang nak baca. hehehe. so, that's all la aku rasa nak citer. plus, kem taon ni BEST biarpun banyak dugaan perlu harungi. that is real life,  rite? penuh dengan dugaan and rintangan. so, untuk abang2 ngan kakak2 KD tu, korang semua memang bagos:) thanks for everything :D

P.S : bittersweet memories, i love THEM all :D








Layout by ohfudge!. Colours from Colourlovers. Font from Google Web Fonts.