Prologue.
For she is his poet and he is her poetry - Lang Leav x
Heyyyy Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Baru balik Kem Perdana BSMM dekat Kandis Bachok. bestt la. memang best sangat-sangat kot kem ni. kem ni berlangsung selama 4 hari 3 malam. that means aku skip sekolah selama 4 hari and yes, homework bertimbun-timbun cikgu bagi. dah la kelas aku paling ramai pergi kem. 8 orang pergi kem, setiap kali cikgu masuk, cikgu tanya soalan yang sama jee, 'gi mano hok tempat kosong ni?' budak-budak kelas tu pon asyik jawab jawapan yg sama, 'gi kem cikguuuu'. Hihi >.<

Hurm. hari first sampai tu, rasa macam nak gila juga. letih, tertekan dan sebagainya. rasa nak balik rumah jee hari first tu. pasang khemah punya la lama, nak dekat asar baru siap pasang khemah. hurm. dah takder cikgu-cikgu pon yang nak tolong kitaorg, semua bergantung kpd budak-2. sekolah lain takpe la, cikgu masing-2 yang tolong. cikgu BSMM MMP ada, tapi cikgu perempuan. so, cikgu-cikgu perempuan hanya boleh mengarah dan melihat. kami, budak yang membuat semua kerja. ehee, *adat anak murid + cikgu mmp* :3 tapi, hasilnya memang berbaloi la. khemah kitaorg yang paling besar and selesa.

wallaaaaa. ini khemah A kitaorang. ignore barang yang bersepah tu :p

lagi, hari second tu belajar pasal cpr, usungan, balutan, kawad and komunikasi. komunikasi tu boring sikit tapi yang lain berehsss. i mean, memang banyak benda yang aku belajar kat sana yg berguna sngt-2. sebelum ni tak tau nak buat camner cpr, tapi sekarang dah pandai. siapa yang terasa nak pengsan tu, cepat-2 panggil aku la eh. kikiki. balutan pun dah pandai balut tangan orang patah, buat anduh kecil. kawad? okayyyy la kott. not bad, boleh la pusing kanan, kiri. haha xD

hari ketiga tu, hari pertandingan kawad. hari tu juga sempat pergi naik atas lori bomba. orang panggil lori ke apa eh? hihi. dah la sempat bergambar lagi dengan pakcik bomba ni. naik atas lori bomba tu, rasa happy gila kott sebab first time. lori bomba tu, memang tinggi. dalam tu, banyak sangat benda yang tak pernah tengok sebelum ni. ada banyak button yang fungsinya semua berbeza, bunyi siren, bunyi gotu goni dan macam-2 lagi. xD ada jaket bomba, topi keledar bomba, ada topi pernafasan time ahli bomba pakai bila masuk ke tempt kebakaran. conclusionnya, dalam lori bomba tuu memang hebat laa! :D


Ini dengan pakcik yang err entah nama apa. tak ingat pakcik, sorry. tapi, pakcik memang yg terbest la! :)

malam Khamis, ada majlis kebudayaan dan uka. MML jadi wakil kontijen YIK. diorang buat dikir barat. memang enjoy kot malam tu. sebelum tu, aku ngan k.ma naik atas pentas kononnya jadi wakil Yik. maluuu gila-gila. first time buat kerja bodoh. actually, AJ suruh aku naik atas pentas, then I was like okay, fine. then, ajak k.ma. ingat bergurau je, rupa-rupanya k.ma bangun sungguh. aku ni apa lagi, ikut je la. haha. atas pentas tu, buat tepukan Yik. rasa gila juga semetta. tapi, pengakhirannya, berakhir dengan hati yang bahagia sangat sebab dapat juga last-2 naik atas pentas. berani kan aku? ececce >.<

hari terakhir tu, as always. hari yang paling gembira sebab Kontijen Yik dapat pegang dua johan. johan keceriaan kem and kawad kaki. HoYeahhhhhh~ tahniah juga ajim pali sebab dpt jadi peserta terbaik belia as wakil Kontijen Yik. overall, tahniah tahniah tahniah semuaaa! Ho Yeahhhhhhhhhhhhhhh ! :D


ni time kawad kawalan :3

mera, aqis, Aj, Pijah :3

Ni fesi terbaik kot, K.Tirah :3

ini mereka yang pandai berlakon ._.

kak nad, asif, iman, aqis. *sie tgk iman, po tok rok jah nok akat hamper* :p

asif, ajim (peserta belia terbaik), apiq.

ini, ini Kami budak BSMM. 

Heyyyy Haaaaaaaaaaaaaaa! :)




Layout by ohfudge!. Colours from Colourlovers. Font from Google Web Fonts.