Prologue.
For she is his poet and he is her poetry - Lang Leav x
Weee. Okay,okay. *tarik nafas, hembus* semalam ada bbq dekat Abim. and, memang gempak gila rasa bbq semalam. rasa macam gila pun ada. petang tu, aku sampai nak dekat pukul 6. time tu, ada Ajim, Ali, Mark Mean. mujur selepas tu Simaa pun dtg. kalau tak, gelabah kat situ dah aku. nak dekat maghrib, baru ramai yang sampai.dah la time tu hujan lebat.

Selepas maghrib, baru start bakar ayam. of course la selepas ayam baru datang. hurm, tuan ayam pun tak pergi bbq tu, hantar ayam saja. rasa kesal la juga. sebab macam tak cukup ahli pula. tapi, aku faham apa yang berlaku di sebalik semua ni. mula-mula tu rasa ehem. selepas tu, cuba chill macam ais batu. then, baru boleh gelak ketawa balik.  hehe. start bbq tu, budak-2 perempuan and abang-2 senior (tua setahun jee) yang handle. budak-2 lelaki form 4 macam 'rajin' gila kott. panas dan berpeluh semuanya bercampur baur tatkala dok depan tempat bbq tu. selepas rasa letih + muka dah hitam, baru tukar turn dengan budak-2 lelaki form 4. yang tu pun sebab kena potpet oleh ajim. haha. 

Tunggu dan tunggu Ustaz datang. Pukul 11 baru ustaz datang. Then, selepas ustaz balik baru kitaorg sambut birthday party untuk diorg yg birthday bulan 6. actually ada 5 orang tapi yang hadir hanya 4. selepas tu jadi 3 orang sebab sorang lagi cabut lari. cis, penakut juga. mula-2 kitaorg berkumpul dekat padang. kononnya sebab abang haikal (senior kitaorg) nak ckp bende. tangan sorang-2 dah pegang telur dan tepung nak lontar dekat birthday boys dan girl. then, abg haikal pun cakap, 'Pekonggggg'! semua orang berlari sambil lontar telur dekat birthday boys dn girl. dah la memekik punya la kuat. aku yang bukan birthday girl pun kena jadi mangsa telur dan tepung. Paih nge Fazil palo pengat. jahat nok mapuh, tobak eyh :p

Pastu, kitaorg sama-sama nyanyi lagu Happy Birthday sambil keluarkan kek. wahh, sampai aku pun rasa terharu, bahagia dan semuanya. Jabbar,Haris ngan Watif yanng terharu sekali kot. sebab semalam birthday Jabbar, so dia laaaa yang kena banyak gila telur. memang banyak. macam mandi telur. yuck yuck yuck. aku yang kena satu telur pun la, rasa nak muntah. sahkan dia yang kena berbelas-belas telur. awesomeeee. *thumbs up* selepas siap tu, potong kek tapi makan sikit je sebab semua perut full lagi. aku, Pipah, Bielah, Diroh ngan Timoh tidur dekat Abim. dalam pukul 1 lebih dok bersih dataran abim tu. kotor gila gila gila. mujur laaa time tu ada juga budak-2 form 4 and abang-2 senior yang rajin. hewhew. tapi, ada juga yang ponteng pergi main snooker pastu jatuh dalam longkang. Haha. Padannnn mukaaaaa kauuu xD

Conclusionnya, semalam memang kenangan yang tak akan aku lupa sampaiii bila-2. rasa sangat bahagia bila dok dengan diorang. harap-2 tahun depan Aslah terus majuu. hihi. okay, tu je nak kongsi. thank youuu for everything. labiu :3

ini muka sebelum jadi hantu tepung.

dan ini selepas.

ini kami yang memang rajin :p

dan ini mereka yang tahap rajinnya 1/10. Haha xD

Kami sangat bahagia. Kawan sampai mati :)



Layout by ohfudge!. Colours from Colourlovers. Font from Google Web Fonts.