Prologue.
For she is his poet and he is her poetry - Lang Leav x
Haiii. hidup lagi rupanya tuan blog ni. kayyy, I know it's been almost a month blog ni tak bernyawa. mujur nyawa-nyawa ikan je. sempat lagi la bawa pergi hospital. then doktor kata ada can lagi nak hidup IF aku teruskan menaip and tak tinggalkan blog ni keseorangan. jahat manaaa la mama ni kan :p

Banyak je rasa nak storymory. Raya, Exam, Sekolah, Kehidupan, Kawan. Let's start with Raya. raya tahun ni gempakk beb. bila masa raya tak gempaknya? eh, tiap-tiap tahun pun gempak la. what i'm saying here is Alhamdulillah sangat-sangat sebab sempat lagi beraya tahun ni with orang tersayang. raya tahun ni duit boleh kira banyak tapi 50 peratus dah habis pergi shopping. orang perempuan kan, natural la tu. then, raya tahun ni juga tambah satu lagi ahli family. Fluffy is a cat and Fluffy is a pet. Fluffy is so gorgeous just like me. Fluffy is also manja. just like me too :p Fluffy is brown in color and Fluffy is a boy. hehe :3


Enough with the Raya things. continue pasal exam. exam trial baru ni kan? mujur boleh jawab. smu pun dah nak dekat. tapi, spm lagi dekat. mesti budak-budak spm ni berdebar tahap gaban petala ke lapan. debaran tu sampai terkena dekat aku. aura spm tu kuat sangat kott. then, school. school boleh kira best. except spotcheck yang baru diadakan few days ago. sumpah gempak sangat spotcheck tu. dalam sejarah wuuu. tak pasal-pasal masuk ud sebab ada orang report. entah mulut mana yang celupar sangat. tak habis-habis nak jaga tepi kain orang. macam takleh tengok je kain orang. purfhhh -.- mujur je dia ada kain sendiri, entah silap-silap hari bulan kain aku pula yang dia kebas *i know, membobel sikit. marah ni marah* ^^

Oh yeeee, nanti sekolah buat jamuan raya. kelas aku makan mee kari dengan bihup sup. of course aku vote for mee kari. why should I vote for bihun sup pula? bihun sup tiap-tiap hari makan dekat kantin. entah-entah bihun sup yang nak buat ni pun rasa macam yang kantin buat. ohh, minta-minta dijauhkan :p cikguuu, nak pakai baju raya. dengki dengan budak sekolah YIK yang lain dapat pakai baju raya. kalau berbanding dengan mml, sekolah mmp lagii menang tau cikgu kalau bab-bab baju ni. diorang pakai baju melayu sampin je. kita pakai shawl, baju kurung moden, riau, blablabla. cikgu tengok pun mesti tak boring. cikguuuu, nak pakai baju raya *hasrat yang tak mungkin tercapai* sobsobsss T.T

Next. Life. hurm. life. apa yang nak dikongsikan dekat sini eh pasal kehidupan? nahhh, tak nak story pasal life dalam blog ni. dalam buku oren tu je pun dah padan kan kan? :p Kawan? Okayyyy je. jumpa dekat sekolah, rehat sekali, gelak sekali, makan sekali, pergi tandas sekali, okay kan nampak? so, okay je la tuh. 

That's all from me. nantikan update yang seterusnya. eh eh, yang selalu buka blog ni kan, jangan lupa bagi makan dan minum. tanak blog ni mati. kesiaaaaaan T.T byebye. mmuuuaah mmuaahhh :3



Layout by ohfudge!. Colours from Colourlovers. Font from Google Web Fonts.